top of page

Section 8 - Ratio, Proportion, and Rate (Edition 1)


 

Category 43 Example 1 - mental math

The number of students in the karate team are 60 - 24 = 36. The ratio of 24:36 = 2:3.


Category 43 Example 4 - mental math

Since 9 centimeters is 45 times of 0.2 centimeters, the corresponding feet will also be 45 times: 10 x 45 = 450.

 

Category 44 Example 2 - mental math

Taxi A: Since 15 minutes is one-fourth of 60 minutes (1 hour), miles will also be one-fourth = 40/4 = 10.

Taxi B: Since 15 minutes is one-fourth of 60 minutes (1 hour), miles will also be one-fourth = 30/4 = 7.5.

Distance = 10 + 7.5 = 17.5.


Comentários


bottom of page